Soorten kerkorganen

kerkorgels

Het Noorlander Orgels pijporgel is een elektronisch muziekinstrument dat geluid genereert door lucht door de open orgelpijpen die speciaal is gekozen uit een drumtoetsenbord. De leidingen worden meestal gegeven in groepen genaamd fluiten, elk van hen met een vergelijkbaar timbre en toon door het drumkompas. Ze kunnen worden gemaakt van staal of hout en zijn handmatig of elektronisch afgestemd. Dit artikel dekt kort de geschiedenis van het orgel en sommige van de instrumenten die worden gebruikt om het moderne orgaan samen te stellen.

We zullen naar de delen van een orgel kijken en een deel van het gebruik van zijn toepassingen bekijken.

Organist en componist. Het eerste kerkorgel is ontworpen en gebouwd door het Duitse protestant in de 17e eeuw. Het is het meest voorkomende type kerkinstrument en de eenvoudigste om te gebruiken. In een digitaal kerkorgel pakken digitale microfoons geluiden van de luidspreker op en slaan ze op in de aan boord van audio-processors. Ze kunnen dan worden afgespeeld via luidsprekers of hoofdtelefoons.

Er zijn vier soorten kerkorganen: nat-cel, droogcel, nat hout en akoestisch. Het eerste type is een grote buisvormige stalen cilinder, met een aantal conische gaten die in een cirkelvormig patroon erin zijn gerangschikt. Nat-celorganen hebben holten aan de uiteinden van de buizen afgesloten. Wanneer de kleppen opengaan, laten ze een gestage toevoer van lucht toe aan de binnenste cilinders, waardoor een gladde continue stroom geluid wordt geproduceerd. Het zijn van goede kwaliteit en hebben een goede duurzaamheid, maar zijn niet geschikt voor geluidsstelsels van hoge volume.

Het tweede type wordt drogecel genoemd en is een kleine cilinder gemaakt van gebonden goud of messing geplateerd staal. Het heeft minder kleppen dan een natte cel en het is meer geschikt om te gebruiken in toepassingen waarbij het orgel niet overbelast zal worden met lucht van luidsprekers. Akoestische kerk-organisten gebruiken vaak digitale technologie, hoewel het ook populariteit krijgt onder andere soorten organisten. Digitale technologieën hebben echter geen nadelen;

Het derde type kerkorganen wordt nat hout genoemd, die pijpen bijna vergelijkbaar zijn met die van elektrische gitaar. Deze leidingen zijn meestal gemaakt van hout bedekt met isolatiemateriaal. Een klepsamenstel wordt vervolgens op de bovenkant van de houtleidingen gemonteerd. Ze zijn erg handig om te gebruiken omdat alle geluiden elektronisch worden gecontroleerd. Dit soort kerkorganen zijn ook verkrijgbaar in verschillende geluiden, waaronder staal, jazz, strijkkwartet en orgaan.

Digitale technologieën kunnen de volgende golf van kerkorgeltechnologie zijn. Sommige van deze instrumenten hebben voorgeprogrammeerde geluiden en kunnen elke muziekstijl spelen. Ze komen meestal met veel elektronische orgaanstops. Orgel stopt zijn elektronische apparaten die de nodige volume-aanpassingen bieden om een soepele en consistente prestatie te bereiken. Veel van deze instrumenten hebben vooraf ingestelde geluiden voor muzikale thema’s. Digitale orgaan stopt zijn handig omdat ze geen handmatige aanpassing nodig hebben.

Vind meer informatie: https://www.noorlanderorgels.com/