Exotische dieren en veterinaire carrières

Veterinaire technici of dierenartsen zijn gespecialiseerde personen die gekwalificeerd zijn om met allerlei soorten dieren om te gaan en zijn opgeleid om hoogwaardige medische en chirurgische zorg te verlenen. Hun rol is van cruciaal belang bij het verlichten van pijn en lijden aan huisdieren die zijn geboren of verworven via een dierenwinkel, een opvangcentrum of een liefdadigheidsinstelling. Het zijn ook de dierenartsen die zorgen voor de cruciale vaccinaties en onderzoeken die nodig zijn om uw dier gezond te houden. Ze moeten ook algemene kennis hebben van hoe ze voor verschillende dieren moeten zorgen, zoals reptielen, amfibieën, zoogdieren en vogels, naast andere exotische huisdieren.

Dierenartsassistenten kunnen een bachelordiploma hebben op een gerelateerd gebied, zoals dierwetenschappen, of een universitair diploma in zoölogie, ecologie, moleculaire biologie of een andere soortgelijke wetenschap. Degenen die hun veterinaire carrière willen voortzetten, kunnen zich inschrijven voor een programma voor diergeneeskunde of diergeneeskunde, waarvoor ze een tweejarige post-middelbare schoolopleiding over dit onderwerp moeten volgen. Ze kunnen er ook voor kiezen om zich in te schrijven voor een tweejarige bacheloropleiding dierenartsverpleging, die hen zowel de technische vaardigheden als de academische kennis bijbrengt die nodig zijn voor deze professionele rol. Degenen die hun veterinaire opleiding hebben afgerond, kunnen een vergunning krijgen om diergeneeskunde te beoefenen in elke staat van de Verenigde Staten.

Om dierenartsassistent te worden, heb je minimaal een middelbare schooldiploma nodig om je aan te melden. De veterinaire sector is zeer competitief en vereist getalenteerde individuen die onafhankelijk kunnen werken. Aangezien het meeste werk het bekijken of bezoeken van dieren met zich meebrengt, moet u geduldig, beleefd en persoonlijk zijn met alle soorten dieren. Werken met katten, honden en andere dieren kan soms behoorlijk stressvol zijn, maar het is zeker het harde werk waard. Er is ook een kans voor dierenartsassistenten om specialiteiten te krijgen, zoals chirurgisch technicus, medisch assistent of dierenarts.

Als u een dierenartscarrière overweegt of al een baan als dierenartsassistent heeft, moet u weten dat dierenartsassistenten zich kunnen specialiseren in specifieke takken van de dierwetenschappen. Een dierenarts kan zich bijvoorbeeld specialiseren in gehoorzaamheid van honden, exotische huisdieren of hondenverzorging. Het is belangrijk om veelzijdig te blijven, zodat u in verschillende dierenklinieken kunt werken.

Als u niet geïnteresseerd bent in gespecialiseerd werk, kunt u nog steeds aan de slag als algemene dierenartsassistent. Een algemene dierenartsassistent werkt in veel klinieken en helpt bij alledaagse taken zoals het steriliseren van instrumenten en het zorgen voor de voedsel- en waterbehoeften van de dieren. Een goede achtergrond in wetenschappen, wiskunde en spreken in het openbaar is nuttig omdat u met patiënten en cliënten moet praten om verschillende soorten dieren en hun specifieke aandoeningen uit te leggen. Mogelijk moet u zelfs prikken en tijdelijke vitale functies voor dieren voorbereiden als de kliniek niet over het personeel beschikt om dat te doen of als u wordt gevraagd om een kantoor op te zetten als de instelling geen dierenarts in dienst heeft.

Het is mogelijk om een baan als dierenartsassistent te krijgen, maar je moet iets meer opleiding en certificering hebben dan een gewone dierenartsassistent. Deze banen zijn vooral voor mensen die geïnteresseerd zijn in het werken met dieren en een passie hebben voor dit vakgebied. Het salaris voor een dierenartsassistent is meestal lager dan die van een dierenarts, omdat de dierenartsassistenten de taken uitvoeren die de dierenarts nodig heeft. De werkvooruitzichten zijn echter niet veelbelovend en de meeste dierenartsen hebben niet meer dan twee patiënten tegelijk. Toch biedt een carrière als dierenartsassistent veel flexibiliteit, omdat het een instappositie is en veel afgestudeerden ervoor kiezen om dierenarts-techneuten te worden.